Energie investerings aftrek

EIA (RVO 27-10-21)

Investeert u als bedrijf in CO2-reductie, energiezuinige technieken en duurzame energie? Maak dan gebruik van de regeling Energie-investeringsaftrek (EIA). Voor uw investering kunt u dan 45,5% van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst. Voor 2021 is er een budget van € 149 miljoen.

De regeling levert u gemiddeld 11% voordeel op. Naast de EIA heeft u bovendien ook de gebruikelijke afschrijving voor uw energie-investeringen en een lagere energierekening en kan gecombineerd worden met de KIA.

Wilt u hier meer over weten of over andere regelingen laat het ons weten, en wij zoeken het voor u uit.


Laatste nieuws over duurzame energie opwekking

gas prijzen (11-10-21)

Prijzen gas en elektriciteit stijgen in recordtempo: stroom in september 57 procent duurder

>>> Van 25,5 naar 31,5 eurocent per kilowattuur inclusief belastingen

De prijzen voor gas en elektriciteit zijn afgelopen maand in recordtempo gestegen. In september steeg de prijs van stroom met 57 procent en van gas met 46 procent. Energiebedrijven hebben hun tarieven verhoogd. Dat meldt zonne-energiebedrijf Zonneplan op basis van eigen onderzoek. De inkoopprijzen voor energie rijzen steeds verder de pan uit. Dat komt volgens Zonneplan met name doordat de gasprijs stijgt tot hoogtes die niemand had voorzien. Waar de prijs per kuub gas in augustus op gemiddeld 45,7 eurocent lag, kwam deze in september uit op 66,7 eurocent. De stroomprijs volgt en steeg in een maand tijd van 10,5 eurocent naar 16,5 eurocent per kilowattuur. Dat is respectievelijk 25,5 en 31,5 eurocent inclusief belastingen.


Cooperatieve energie opwekking

SCE (RVO 21-7-2021)

De Subsidieregeling coöperatieve energieopwekking vervangt de fiscale regeling verlaagd tarief (beter bekend als de postcoderoosregeling). Met deze subsidieregeling worden energiecoöperaties en VvE's gestimuleerd om in coöperatief verband in de eigen leefomgeving (afgebakend door een postcoderoos) hernieuwbare elektriciteit door zonne-energie, windenergie of waterkracht op te wekken. Zowel grootverbruikers- als kleinverbruikersaansluitingen kunnen in aanmerking komen.

Wilt u hier meer over weten laat het ons weten.


SDE ++ (8-6-21)

In tegenstelling tot eerdere berichten is besloten om de SDE++ 2021 later open te stellen. Provincies en gemeenten hebben aangegeven dat er met de aangekondigde periode van openstelling druk staat op de vergunningverlening van veel wind- en zonprojecten. De SDE++ 2021 start daarom pas op 5 oktober 2021. De regeling sluit op 11 november 2021.

De nieuwe openstelling ziet er als volgt uit:

regeling start op 5-11 2021 en sluit op 11-11-2021

Voorwaarden :

Aansluitwaarden >3*80A

PV installatie moet ≥15 kWp en <1 MWp, gebouwgebonden

Wilt u hier meer over weten en hoe de regeling in 2022 gaat verlopen laat het ons weten.